martedì 29 gennaio 2013

SWEET GOODIES - Paris Cake

Here we are with a new post, talking about cakedesign!! This is surely one of the things a love to dedicate my time to... and today i'm gonna show you one of my latest cakes i made... It's quite small but very romantic, i made it for my best friend (viviana), she is in love so much with Paris that i had to do this cake for her! Here are some pictures during my work...


Eccoci con un nuovo post ( ultimamente non scarseggiano), questa volta parliamo proprio di cake design, uno dei miei passatempi preferiti... La torta l'ho fatta per la mia migliore amica ( viviana) che è innamorata di Parigi e quindi nn potevo che farle il simbolo di questa città!
ecco alcune foto durante il procedimento...




 


La torre l'ho fatta ritagliando 2 forme di pasta di zucchero e incollandole una sull'altra con la gelatina, mettendo degli stuzzicadenti tra i due strati, per poterla attaccare sulla torta,  poi l'ho decorata con un pennarello alimentare...
I made the tour eiffel with 2 shaped like tour eiffel white fondant pieces, and i sticked them toghether with jelly, putting toothpics between the two layers, so it could stand better on the cake...




Ho usato della pittura alimentare argentata per colorare la torre...
I used some silver edible painting to color the tower.....
 



Ho fatto delle strisce con della pasta di zucchero lilla, e con un attrezzo apposito ho trapuntato i lati, e poi le ho ripiegate per farvi dei fiocchi......
I made some stripes with purple fondant and i used a tool to make a quilted effect on the sides, then i folded the stripes to make some  bows out of them......




Ho ritagliato delle strisce più spesse utilizzando un lilla più chiaro ( ho messo meno colorante nella pdz bianca) e le  ho trapuntate con lo stesso attrezzo, poi le ho applicate ai lati della torta....
I cutted some bigger stripes using a lighter tone of purple ( i used less coloring in the white fondant) and i quilted them as before, after i applied them on the cake sides.....






Con un coppapasta ho ritagliato un cerchio...
With a ring tool i shaped a circle out of some white fondant...



Ho fatto un salsicciotto con della pasta viola, e gli ho dato la forma di una V da applicare sul cerchio precedente....
I made a tube shaped piece of fondant to make a V, and i applied it on the circle i made before.....


And finally the cake is finished!!!!!
E Finalmente ho conluso l'opera!!!

2 commenti:

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The Bakery